Μύθοι στην βαρηκοΐα!

Η βαρηκοΐα δεν είναι σπουδαία πάθηση, τα καταφέρνω και χωρίς ακουστικό. Μύθος!

Τα άτομα με βαρηκοΐα, έστω και μικρού βαθμού, είναι αποδεδειγμένα λιγότερο κοινωνικά και παραγωγικά επειδή αποφεύγουν τον κόσμο, λόγω ανασφάλειας που δεν ακούνε καλά. Οι βαρήκοοι γίνονται νευρικοί και αγενείς, διότι δε θέλουν να παραδεχτούν πως δεν ακούνε καλά γιατί είναι σαν να παραδέχονται πως μεγάλωσαν.

Το ακουστικό μειώνει περισσότερο την ακοή μου. Μύθος!

Έρευνες έχουν δείξει πως η έλλειψη χρήσης ακουστικού από βαρήκοο, έχει ως αποτέλεσμα να  μειώνεται η ακοή του κατά μέσο όρο 4,5 % με 4,8 % ετησίως. Η εφαρμογή, όμως, ακατάλληλου ακουστικού μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για την ακοή του βαρήκοου.

Φορώντας ένα ακουστικό ακούω άψογα. Μύθος!

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σχεδιασμένος να λαμβάνει ακουστικά σήματα και από τα δύο αυτιά. Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει επίσης ότι η ακοή και από τα δύο αυτιά είναι ευκολότερη και πιο άνετη σε σχέση με το ένα αυτί, επειδή δε χρειάζεται να γυρίζουν το κεφάλι τους για να ακούσουν από το “καλό” αυτί. Επομένως με δύο ακουστικά το αποτέλεσμα στην ακοή μας είναι καλύτερο.

Η βαρηκοΐα είναι ίδια σε όλους. Μύθος!

Πάνω από 30 διαφορετικές παθήσεις ακοής συμπεριλαμβάνονται στην βαρηκοΐα. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός, επομένως μοναδικός είναι  και ο οργανισμός του. Ο κάθε βαρήκοος άνθρωπος έχει διαφορετικό βαθμό βαρηκοΐας και διαφορετικά συμπτώματα, άρα και διαφορετική αντιμετώπιση.

Η βαρηκοΐα απασχολεί μόνο τη μεγάλη ηλικία. Μύθος!

Η βαρηκοΐα στη χώρα μας σε άτομα κάτω των 50 ετών φτάνει έως και το 50%. Η υπερβολική αύξηση της ηχορύπανσης τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με το καθημερινό stress και τους έντονους ρυθμούς ζωής στις πόλεις, είναι οι λόγοι πρόκλησης της βαρηκοΐας σε ηλικίες ακόμα και κάτω των 40 ετών.

Μοιραστείτε το