Αμφίπλευρη εφαρμογή: Δυο αυτιά είναι καλύτερα από ένα!

Αμφίπλευρη εφαρμογή: Δυο αυτιά είναι καλύτερα από ένα!

Δυο αυτιά είναι καλύτερα από ένα!

Φυσιολογική ακοή: Η φύση έχει εφοδιάσει όλα τα θηλαστικά με δυο ίσης λειτουργίας αυτιά ως το κυριότερο μέσο επιβίωσης για να εντοπίζουν τη λεία τους και να ακούν έναν εχθρό ή τον κίνδυνο που πλησιάζει.

Για εμάς σήμερα, η ακοή με δυο αυτιά είναι αναγκαία για να επιζήσουμε στην κίνηση των δρόμων και την πολυκοσμία και να ξεχωρίζουμε την ομιλία στον θορυβώδη μας πολιτισμό. Για πολλούς η σωστή ακοή με δυο αυτιά σημαίνει τη διαφορά του να ακούς ή να ακούς και να καταλαβαίνεις.

Είδατε τώρα κανέναν να φοράει ένα μόνο γυαλί; Τα μονόκλ καταργήθηκαν όταν φάνηκαν τα πλεονεκτήματα της ισορροπημένης όρασης με τα δυο μάτια. Αντίστοιχα, η βοήθεια ακοής στα δυο αυτιά έχει τα ίδια πλεονεκτήματα.

Η ακοή με τα δυο αυτιά βοηθά να ενεργείτε με τη μέγιστη ικανότητα γιατί μπορείτε:

1. Να εντοπίζετε τον ήχο.

Η ικανότητα εντοπισμού της προέλευσης του ήχου εξαρτάται από δυο ίσα λειτουργούντα αυτιά. Για παράδειγμα – ακούμε ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει. Πώς ξέρουμε από ποια κατεύθυνση; Η φύση μας το λέει γιατί ο ήχος που πλησιάζει έρχεται μερικά μικροδευτερόλεπτα νωρίτερα στο κοντινότερο αυτί απ’ ότι στο άλλο. Αυτές οι ελάχιστες διαφορές που μεταδίδονται στον εγκέφαλο από τα δυο αυτιά του επιτρέπουν να βγάλει το ζωτικό συμπέρασμα σχετικά με τη θέση του αυτοκινήτου. Εάν λειτουργεί μόνο το ένα αυτί οι αναγκαίες αυτές πληροφορίες δε φθάνουν στον εγκέφαλο.

2. Να έχετε καλύτερη κατανόηση σε θορυβώδη μέρη.

Η ακοή με δυο αυτιά βοηθά στην αποφυγή του θορύβου βάθους και βελτιώνει την κατανόηση. Άνιση ακοή στα δυο αυτιά είναι μεγάλο μειονέκτημα σε θορυβώδες περιβάλλον. Μπορεί ένα ακουστικό να βοηθά στην ησυχία αλλά να μη βοηθά σε θόρυβο. Μόνο με δυο ακουστικά μεγιστοποιείται η κατανόηση σε θόρυβο.

3. Να ακούτε με λιγότερη ένταση.

Ένας ήχος στα δυο αυτιά φαίνεται δυνατότερος από τον ήχο ίδιας έντασης που δίδεται στο ένα μόνο αυτί. Κατά συνέπεια ο χρήστης δυο ακουστικών βάζει τον ρυθμιστή έντασης του καθενός πιο χαμηλά με αποτέλεσμα πιο ευχάριστο ήχο και λιγότερους θορύβους. Να ακούτε ίδια από τις δυο μεριές. Φορώντας δυο ακουστικά μπορείτε να ανταποκρίνεστε στη συζήτηση ίδια δεξιά και αριστερά με μεγάλη ευκολία.

4. Να απολαμβάνετε καλύτερη ποιότητα ήχου.

Οι χρήστες δυο ακουστικών αναφέρουν πολλά πρόσθετα πλεονεκτήματα: φυσικότερη ποιότητα ήχου, ανακούφιση από την προσπάθεια ακοής και βελτιωμένη ικανότητα σωστής ακοής και ανταπόκρισης.

Όλοι οι βαρήκοοι μπορούν να ωφεληθούν από τη στερεοφωνική εφαρμογή ακουστικών.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλοι οι βαρήκοοι μπορούν να απολαμβάνουν τη βελτίωση της στερεοφωνικής ακοής είτε έχουν μεγάλη ή και μικρή βαρηκοΐα.

Απολαύστε τα πλεονεκτήματα της διπλής εφαρμογής:

  • Ακούτε με δυο αυτιά όπως προβλέπει η φύση
  • Κατανοείτε καλύτερα σε θορυβώδες περιβάλλον
  • Εντοπίζετε την προέλευση του ήχου
  • Χαίρεστε φυσιολογική κοινωνική ζωή
  • Ακούτε με λιγότερη ένταση, επομένως πιο καθαρά

Κλείστε το ραντεβού σας για την αξιολόγηση της ακοής σας εδώ.

Πηγή άρθρου: Σύλλογος Ακοοπροθετιστών Ελλάδος www.akouste.gr

Πηγή εικόνας: www.hudsonaudiology.com

Μοιραστείτε το