Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

ωτοασπίδες-sleeping_alpine

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Η τελευταία Παρασκευή πριν την εαρινή ισημερία, έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Για το 2020 η ημέρα αυτή είναι η 13η Μαρτίου.

Ο ύπνος πρόκειται για μια ζωτικής σημασίας λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας  ξεκουράζεται το σώμα μας αλλά και το κεντρικό νευρικό μας σύστημα. Εκτός όμως από το σώμα, ξεκουράζεται και το πνεύμα μας και αποκτούμε ευεξία.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα ύπνου αλλά και σε διαταραχές οι οποίες σχετίζονται με τον ύπνο, όπως η αϋπνία και η υπνική άπνοια. Η συχνότερη αιτία στέρησης ύπνου, εκτός των διαταραχών, είναι η έλλειψη χρόνου που υπάρχει στη σύγχρονη κοινωνία.

Με έναν καλό βραδινό ύπνο, βελτιώνεται η ικανότητα μάθησης, ενισχύεται η προσοχή και η μνήμη, αναπλάθονται οι ιστοί, διατηρείται η ορμονική ισορροπία, προστατεύεται η ψυχική υγεία. Επίσης, στα παιδιά και στους εφήβους, κατά τη διάρκεια του ύπνου, εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του οργανισμού, την αύξηση του ύψους και την ενίσχυση της μυϊκής μάζας.

Ο ύπνος είναι ένα φυσικό «φάρμακο» για το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή! Απολαύστε τον όσο περισσότερο μπορείτε!

Για έναν ήσυχο ύπνο, προμηθευτείτε τις κατάλληλες ωτοασπίδες από εδώ.

Μοιραστείτε το