Συμβουλές για επιτυχημένη αγορά ακουστικού βαρηκοΐας

Συμβουλές για επιτυχημένη αγορά ακουστικού βαρηκοΐας

Το ακουστικό βαρηκοΐας είναι μια συσκευή που θα σας αλλάξει τη ζωή! Θα σας συντροφεύει για αρκετά χρόνια οπότε είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή επιλογή κατά την αγορά του.

Πάρετε μαζί σας κάποιον φίλο ή συγγενή

Εάν είναι δυνατόν, ζητήστε να σας συνοδέψει ένα κοντινό σας άτομο. Ένα ακόμα άτομο θα κάνει την επίσκεψη πιο ευχάριστη για εσάς και θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε τις πληροφορίες που θα σας δώσει ο ακοοπροθετιστής.

Προσδιορίστε τις προτεραιότητές σας

Ο ακοοπροθετιστής θα σας κάνει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής σας και με τις απαιτήσεις που έχετε από ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Είστε περισσότερο μέσα στο σπίτι ή βγαίνετε έξω; Τι θέλετε να κάνει το ακουστικό για εσάς; Το χρειάζεστε μόνο για να βλέπετε τηλεόραση ή θέλετε να επικοινωνείτε άνετα με πολύ κόσμο ταυτόχρονα; Η γνώση των προτεραιοτήτων σας θα βοηθήσει πολύ τον ακοοπροθετιστή στην επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας και στυλ ακουστικού για τις ανάγκες σας.

Εξεταστείτε

Ο βαθμός απώλειας της ακοής καθώς και το είδος της απώλειας είναι σημαντικά στοιχεία ώστε να προσδιορίσει ο ακοοπροθετιστής ποιο είναι το καταλληλότερο ακουστικό για εσάς. Ένα ακοόγραμμα θα δώσει ακριβώς αυτές τις πληροφορίες.

Ζητήστε δοκιμή

Ζητήστε να δοκιμάσετε τα ακουστικά βαρηκοΐας που σας συνέστησαν. Εφόσον ο ακοοπροθετιστής έχει το ακοόγραμμά σας, μπορεί  να προγραμματίσει τα ακουστικά ώστε να τα δοκιμάσετε. Φορώντας τα δοκιμαστικά ακουστικά, μιλήστε με τον/την συνοδό σας, μιλήστε στο τηλέφωνο, βγείτε έξω στο δρόμο. Το τελικό αποτέλεσμα με τα δικά σας ακουστικά θα είναι βέβαια πολύ καλύτερο από αυτό με τα δοκιμαστικά ακουστικά, αλλά η δοκιμή θα σας δώσει μια ιδέα για τα ακουστικά που σκοπεύετε να αγοράσετε.

Βρείτε έναν καλό εφαρμοστή

Εκτός από τη μάρκα και την τεχνολογία του ακουστικού, σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή ρύθμισή του. Ο ειδικός εφαρμοστής που θα εμπιστευτείτε πρέπει να κατέχει εμπειρία και γνώσεις. Σημαντική επίσης είναι και η υποστήριξη μετά την πώληση. Βεβαιωθείτε ότι σας δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθείτε όσες φορές επιθυμείτε τον ακοοπροθετιστή σας, είτε για να σας λύσει απορίες σχετικές με το ακουστικό που αγοράσατε, είτε για να ρυθμίσετε ξανά το ακουστικό σε περίπτωση που αλλάξει η ακοή σας.

Κλείστε το ραντεβού σας για την αξιολόγηση της ακοής σας εδώ.

Μοιραστείτε το