Ωτοασπίδες- Το σημαντικότερο αξεσουάρ των μοτοσυκλετιστών

Ωτοασπίδες- Το σημαντικότερο αξεσουάρ των μοτοσυκλετιστών

Πόσο απαραίτητες είναι στην οδήγηση μοτοσυκλέτας οι ωτοασπίδες;

Οι ωτοασπίδες είναι από τα βασικά εργαλεία οδήγησης.

Η βλάβη και η απώλεια ακοής που σχετίζονται με την οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι κάτι που πολλοί αναβάτες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Το πρόβλημα είναι ότι η βλάβη της ακοής είναι προοδευτική και μάλλον είναι πολύ αργά όταν το παρατηρήσει κανείς.

Οι ήχοι σε ένα ήσυχο σπίτι φτάνουν τα 40 db, ενώ σε έναν δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας κυμαίνονται από 75έως 100 db. Ο έντονος θόρυβος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το ακουστικό όργανο, καθώς μπορεί να προκαλέσει φθορά στα τριχωτά κύτταρα του κοχλία και ρήξη του τυμπάνου. Η βλαβερή λειτουργία του για το αυτί (χωρίς να είναι ορατή ή αναγνωρίσιμη) ξεκινάει περίπου από τα 80 db και ο πόνος του αυτιού ξεκινάει από τα 120 db και πάνω. Η απώλεια μπορεί να προκληθεί από σύντομη έκθεση σε πολύ δυνατό θόρυβο ή από συνεχή έκθεση σε μέτριας έντασης θόρυβο.

Τα επίπεδα θορύβου ενώ οδηγείτε είναι τα εξής:
• Οδήγηση στην πόλη με 40 έως 80 χλμ./ώρα. Ήχος 80 έως 85 db.
• Οδήγηση με 100 χλμ./ώρα. Ήχος 100 db.
• Οδήγηση με 150 χλμ./ώρα. Ήχος 110 db.

Φυσικά, οι αριθμοί διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του κράνους που φοράτε και την προστασία που προσφέρει η μοτοσυκλέτα σας από τον αέρα. Παρ’ όλα αυτά ο θόρυβος που φτάνει στα αυτιά σας παραμένει υψηλός.

Τι ωτοασπίδες πρέπει να χρησιμοποιώ;

Οι ωτοασπίδες MotoSafe® μετριάζουν τους επιβλαβείς θορύβους χωρίς την αίσθηση της απομόνωσης. Η οδήγηση, η ενδοεπικοινωνία, οι ήχοι της μηχανής συνεχίζουν να ακούγονται επαρκώς, χάρη στα πρωτοποριακά φίλτρα AlpineAcousticFilters™. Οι MotoSafe® είναι διαθέσιμες σε τρεις τύπους ανάλογα με το βαθμό προστασίας. Eίναι κατασκευασμένες από το ανθεκτικό εύκαμπτο υλικό AlpineThermoShape™. Με τη θερμότητα του αυτιού, το μαλακό αυτό υλικό προσαρμόζεται στον ακουστικό πόρο για βέλτιστη εφαρμογή. Σε συνδυασμό με τα μαλακά φίλτρα, οι ωτοασπίδες εφαρμόζουν τέλεια κάτω από το κράνος.

Share this post