Μέτρηση REM (Real Ear Measurement)

O στόχος των ακουστικών βαρηκοΐας είναι η βελτίωση της ακουστικότητας ή της ικανότητας να ακούτε ήχους και ομιλία πιο καθαρά . Γιατί λοιπόν τόσα πολλά ακουστικά βαρηκοΐας που αγοράζονται καταλήγουν στο συρτάρι;

Το εάν οι μετρήσεις της πραγματικής ακοής (Real Ear Measurement- REM) συμπεριλήφθηκαν ή όχι ως μέρος της αρχικής τοποθέτησης των ακουστικών, είναι συνήθως ο λόγος που τελικά φοριούνται ή όχι τα ακουστικά βαρηκοΐας.

Τι είναι οι μετρήσεις REM; Είναι το χρυσό πρότυπο που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει εάν ένας χρήστης ακουστικών βαρηκοΐας λαμβάνει το ακριβές επίπεδο ενίσχυσης που απαιτείται σε κάθε συχνότητα προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή βελτίωση της ακοής. Ανάλογα με το επίπεδο απώλειας ακοής, η βελτίωση κατά 100% δεν είναι πάντα δυνατή, αλλά ο στόχος είναι να μεγιστοποιήσουμε το όφελος ώστε να φτάσει όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο 100%. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειάζονται λεπτομερείς μετρήσεις από ειδικό εξοπλισμό οργάνων μέτρησης της ακοής.

Η Earhealth διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μετρήσεων που επιτρέπει τη λεπτομερή διαχείριση των δεδομένων των ασθενών και την πλήρη αλληλεπίδραση με τα όργανα μέτρησης, φέρνοντας τη ρύθμιση των ακουστικών στο ανώτατο επίπεδο ακουστικής. Πραγματοποιούνται λεπτομερείς ακουστικές μετρήσεις, όπως ακουόγραμμα αέρινης και οστέινης ακοής, Real Ear Measurement (REM), Speech mapping.

Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων REM, ένα λεπτό μικρόφωνο ανιχνευτή εισάγεται στο ακουστικό κανάλι παράλληλα με το ακουστικό βαρηκοΐας. Ο ακουολόγος λαμβάνει δεδομένα του ακριβές επιπέδου των ήχων που λαμβάνει ο χρήστης από το ακουστικό καθώς ακούει διάφορα ηχογραφημένα δείγματα ομιλίας. Ο ακουολόγος μπορεί στη συνέχεια να προσαρμόσει με ακρίβεια τα επίπεδα ήχου ώστε να ταιριάζουν με τα επίπεδα ενίσχυσης με βάση την απώλεια ακοής του χρήστη στις συχνότητες ομιλίας. Στα ακουστικά βαρηκοΐας που χρησιμοποιήθηκαν μετρήσεις REM είχαν ως αποτέλεσμα ανώτερη ποιότητα ήχου και βελτιωμένο όφελος τόσο σε ησυχία όσο και σε θόρυβο.

Είμαστε περήφανοι που στην Earhealth παρέχουμε την πιο ολοκληρωμένη φροντίδα ώστε να σας προσφέρουμε κρυστάλλινα αποτελέσματα ακοής από τα ακουστικά βαρηκοΐας που αποκτήσατε!

Κλείστε το ραντεβού σας για την αξιολόγηση της ακοής σας ή τη ρύθμιση των ακουστικών βαρηκοΐας σας εδώ.

 

 

 

Μοιραστείτε το