Προβλήματα ακοής

Η ακοή είναι σημαντική όσο και οι υπόλοιπες αισθήσεις στον άνθρωπο. Έχοντας φυσιολογική ακοή συζητάτε με ευκολία, ακούτε το κουδούνι ή τη φωνή κάποιου από άλλο δωμάτιο και γενικά έχετε επαφή με άλλους χωρίς προβλήματα και κούραση. Η απώλεια της ακοής μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής σας.

Όταν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο είναι πολύ δυνατά, όταν πρέπει να επαναλάβουν τα λόγια τους οι συνομιλητές σας , όταν δεν ακούτε τον άλλο που σας φωνάζει τότε καταλαβαίνετε πόσο εξαντλητική μπορεί να είναι η κατάσταση αυτή για εσάς αλλά και για τους άλλους. Η μεγαλύτερη όμως δυσκολία είναι ότι δεν ακούτε καθαρά, δεν “ξεκαθαρίζουν” τα λόγια του συνομιλητή σας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνετε τελικά τι σας λένε.

Η απώλεια ακοής μπορεί να βελτιωθεί αρχίζοντας με την επίσκεψη σε κάποιο ειδικό για να αξιολογήσει την απώλεια ακοής σας και στη συνέχεια να σας προτείνει λύσεις για το πρόβλημά σας. Αν προκύψει ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από κάποιο ιατρικό θέμα, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με κάποια αγωγή ή εγχείρηση, τότε ο ειδικός θα σας προτείνει την εφαρμογή του κατάλληλου ακουστικού βαρηκοΐας. Έτσι θα έχετε πάλι την ευκρίνεια και την ένταση που χρειάζεστε ώστε να ακούτε σωστά.

Κλείστε το ραντεβού σας για την αξιολόγηση της ακοής σας εδώ.

Μοιραστείτε το